Tutireceptek.hu fejléc

Szüreti pincepörkölt bográcsban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg marhaszegy
1 kg sertéslapocka vagy comb
1 kisebb füstölt csülök
1 kg hagyma
1 kis fej fokhagyma
2 kg burgonya
0,7 l vörösbor
10 kanál liszt
3 tojás
3 kanál zsír
2 kanál vaj
só, bors, pirospaprika, köménymag, petrezselyemzöld

Elkészítés:
Ha a csülök kissé száraz vagy sós, előzőleg félig főzzük meg vízben és hagyjuk kihűlni. Húsát vagdossuk le, majd a közepes kockákra vágott marhahússal együtt pároljuk meg paprikás, hagymás zsírban. Kevés vizet is adjunk hozzá.
Mikor puhulni kezd, adjuk hozzá a szintén felkockázott sertéshúst, a fokhagymát és a köménymagot, majd sózzuk.
Mikor a húsok szinte teljesen puhára főttek, tegyük bele a felszeletelt burgonyát is, és rövid lében tartva, kevergetés nélkül pároljuk tovább addig, amíg a burgonya is megfő.
Időközben készítsünk galuskatésztát a lisztből és a tojásból, főzzük ki sós vízben, majd forgassuk meg petrezselymes vajban. Ezután a pörköltet felöntjük borral, felforraljuk, végül beletesszük a galuskát.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szüreti rakott tészta » Szüreti szőlős batyu » Pásztortarhonya bográcsban » Pincepörkölt bográcsban
» Csülök pörkölt bográcsban » Csopaki pincepörkölt » Pincepörkölt vörösborral » Bugaci leves bográcsban
» Avasi pincepörkölt » Babgulyás bográcsban » Gombapaprikás bográcsban » Cukkinis lecsó bográcsban
» Vadraguleves bográcsban » Csülkös gulyás bográcsban » Galyasági pacal bográcsban » Alföldi leves bográcsban.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.