Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szűzérme parasztosan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db szűzpecsenye szelet, 2 közepes fej vöröshagyma, olaj, 5 cl konyak, 1 dl vörösbor, 2 evőkanál mustár, egy kiskanál cukor, 1 evőkanál paradicsompüré. Ízlés szerint só, őrölt feket bors, vágott petrezselyemzöldje

Elkészítés:
Az enyhén kiklopfolt szűzérméket megsózzuk, kevés olajon mindkét oldalát kissé átsütjük, a konyakkal meglocsoljuk, meggyújtjuk. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, a és a borral felöntve fedő alatt pároljuk lassú tűzön. Kb 5-6 percig. Hozzáadjuk a mustárt, a paradicsompürét, a cukrot, végül a húst is és ebben fúzzük 6-8 percig. A végén frissen csipetnyi sóval, őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és tálaljuk párolt rizzsel vagy hasábburgonyával. Jófajta pincehideg vörösbor illik hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós szűzérmék » Zsemlegombóc parasztosan » Szűzérmék spárgával » Szűzérme zöldborsmártással
» Gombás szűzérmék » Sertéskaraj parasztosan » Tepertőkrém parasztosan » Chilis-banános szűzérmék
» Kaporszósz parasztosan » Burgonyaleves parasztosan » Zöldborsós szűzérmék » Hagymatokány parasztosan
» Császárnő csirkéje » Lasagne görögösen » Zöldséges marhahústekercs » Gombás libamáj




Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.