Tutireceptek.hu fejléc

Szűzérme zöldborsmártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Szűzpecsenye,
Olivaolaj
Rozmaring szár
Szeletelt baconszalonna
Zöldbors
Főzőtejszín

Bors
Fokhagyma
Mustár

Elkészítés:
Egy serpenyőbe forrósítsunk kevéske olívaolajat, majd mikor már jó forró, tegyük bele a szűzérméket, és mindkét oldalukat 2-3 percig kérgesedésig süssük. Ezután szedjük ki őket és szórjunk rá némi apróra vágott rozmaring levelet, és tekerjük őket körbe bacon szalonnával, majd helyezzük egy tepsibe mindet. A szalonnából kiolvadó zsiradék segít zamatosan tartani a húst. 8-10 percig süssük
A zöldbors mártás elkészítéséhez kisebb, mély tálban olvasszunk némi vajat, majd öntsük bele a zöldborsot. Pattogtassuk 1-2 percig, majd dobjunk rá két gerezd szétzúzott fokhagymát, majd egy perc után öntsük rá a főzőtejszínt, kevés mustárt, ízesítsük sóval és még borssal ha kell, és vegyük vissza a lángot kicsit, nehogy kicsapódjon. Kóstolgassuk bátran és játszunk az ízekkel. Kevéske citrom leve megbolondíthatja az ízeket és picur barnacukor, vki alkoholt is rak bele (bor pl., de sztem kihagyható)

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Chilis-banános szűzérmék » Ropogós szűzérmék » Zöldborsós szűzérmék » Gombás szűzérmék
» Szűzérmék spárgával » Szűzérme parasztosan » Csípős csirkeragu » Mustáros pulykacomb
» Máj portugál módra » Rakott sertés hús » Búboshús » Zöldborsós csirkeragu
» Sertésszelet almával » Saslik ínyenc módra » Sárgarépás vagdalt » Hétvezér tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.