Tutireceptek.hu fejléc

Szűzérmék currys gombamártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db sertés szűzpecsenye
10 dkg vaj
0,5 kg bármilyen ehető gomba
3 dl tejszín
1/2 cs. vagdalt petrezselyemzöld
3 evőkanál étolaj
1 késhegynyi őrölt bors
1 mokkáskanál currypor
1 evőkanál citromlé
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)


Elkészítés:
A szűzpecsenyét 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, megszórjuk fűszerkeverékkel és fóliával letakarva 2-3 órára hűtőbe tesszük.

A gombát húsdarálón ledaráljuk, megöntözzük a citromlével.

A vajat wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk, átsütjük benne a hússzeleteket, kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk, - majd szedőlapáttal tálra szedjük és melegen tartjuk.

A maradék vajat kipótoljuk olajjal, beleadjuk a gombát, rászórjuk a curryt és őrölt borsot, kevés sót, pár percig kevergetjük, 1,5 dl vízzel felengedve tovább kevergetjük. Amikor megfőtt, felöntjük tejszínnel, összeforraljuk a hússzeletekkel és rászórjuk a petrezselymet.

Párolt rizst, kagylótésztát vagy spagettit adhatunk mellé köretként.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás szűzérmék » Csőben sült currys csirke » Currys sárgarépakrém » Currys kókuszos csirkemell
» Currys szelet ananásszal » Currys thai csirke » Currys krumpliragu » Gyors currys csirke
» Currys burgonyaleves » Currys hagymalekvár » Currys tojássaláta » Currys sajt sonkával
» Szűzérmék spárgával » Ananászos currys csirke » Ananászos currys lazac » Currys szárnyasleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.