Tutireceptek.hu fejléc

Szűzérmék spárgával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg spárga
2 sertésszűz
6 dkg vaj
2 narancs
1 kávéskanál ánizsmag
3 tojás sárgája
15 dkg vaj
őrölt bors, só

Elkészítés:
A narancsok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, felforraljuk és lehűtjük.
A spárgát megtisztítjuk, forrásban lévő, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.
A húst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, forró vajon mindkét oldalukat átsütjük, majd meleg helyre félretesszük.
Egy serpenyőben, villával állandóan kevergetve fél dl vízzel, sóval, borssal összeforgatjuk a tojássárgákat, beletesszük az ánizsmagot, végül apránként a kihűlt narancslevet. Fakanállal állandóan kevergetve besűrítjük, és fokozatosan beledolgozzuk a kis darabokra vágott vajat.
A szűzérméket tányérokra rakjuk, spárgával körítjük és leöntjük a mártással

Tanácsok:
Főtt burgonyát adhatunk mellé.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós szűzérmék » Chilis-banános szűzérmék » Csavart tészta spárgával » Marharagu spárgával
» Gombás szűzérmék » Zöldborsós szűzérmék » Pulykarolád spárgával » Sertésborda spárgával
» Koktélrák spárgával » Zöldséges marhahústekercs » Húsos bőségtál » Karfiol hústakaró alatt
» Töltött sertésborda » Sörben sült pulykacomb » Csípős csirkeragu » Tejszínes sajtos karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.