Tutireceptek.hu fejléc

Szűzpecsenye csiperkés mártással recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
szűzpecsenye (400-450 g)
1 ek vajzsír

bors

A csiperkés mártáshoz:

150 g csiperkegomba
2 ek vaj
1 ek liszt
150 ml borjú alaplé

Elkészítés:
A húsról éles késsel lefejtjük a zsiradékot és a hártyát, ha szükséges, hosszában elfelezzük.
A vajzsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, és a szűzpecsenyét 6 perc alatt körbesütjük.
A húst előmelegített tányérra tesszük, sózzuk, borsozzuk, és 80 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 60 percre.
A mártáshoz a csiperkét cikkekre vágjuk. A serpenyőben, amelyben a húst sütöttük, felforrósítjuk a vajat, rászórjuk a csiperkét, és megdinszteljük, megszórjuk a liszttel, egy pár percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Kb. 5 percig főzzük, sóval, borssal ízesítjük.
A húst érmekre vágjuk, és a mártással tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyúlgerinc borókamártással » Csiperkés zsemlék » Tortelloni sajtmártással » Zöldbab tojásmártással
» Szűzpecsenye egyben sütve » Borjúsült pikáns mártással » Almatorta fahéjmártással » Sajtos szűzpecsenye.
» Szűzérme zöldborsmártással » Ropogós karfiol mártással » Csirkemell sajtmártással » Pulykamell pórémártással
» Csirkemáj joghurtmártással » Brokkoli Mornay mártással » Karaj besamelmártással » Szűzpecsenye töltve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.