| Szűzpecsenye pikáns mártással receptHúsételek Hozzávalók: 1 szűzpecsenye (kb. 60 kg) 2 evőkanál zsír 2 fej vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 3 evőkanál liszt 4 dl 20%-os tejföl só bors grill fűszerkeverék 2 dl húsleves (lehet leveskockából is) Elkészítés: A szűzpecsenyét felszeletelem, sózom, megszórom a grillfűszerrel, a zsíron mindkét oldalukat kis ideig sütöm, majd kiszedem a serpenyőből. A vöröshagymát szálasra vágom, és üvegesre pirítom a pecsenyezsíron. A pirított hagymához teszem a húst, hozzáadom a húslevest, az összezúzott fokhagymát, borsozom, ha szükséges, még megsózom és az egészet összerottyantom. A lisztből és a tejfölből csomómentes habarást készítek, a pecsenyéhez keverem, és összeforralom. Tanácsok: Galuska illik hozzá. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |