Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos-gombás sertésragu recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál olívaolaj
500 g sertés pörkölthús
20 dkg apró csiperke
1 teáskanál szárított tárkony
darált bors

fűszerpaprika
1 pohár tejföl
fél evőkanál liszt
1 teáskanál tárkonyecet
orsótészta

Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsuk fel finomra, dinszteljük meg az olajon az zúzott fokhagymával együtt. Adjuk a pörkölthúst a hagymához, és dinszteljük, amíg kifehéredik. Szórjuk meg fűszerpaprikával, jól keverjük el, majd öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk, szárított tárkonnyal fűszerezzük. Fedjük le, és pároljuk puhára.

Amikor már majdnem készen van, adjuk hozzá a felezett, apró szemű csiperkét, és pároljuk még 5 percig.

A lisztet keverjük ki simára a tejföllel, és ezzel habarjuk be a ragut. A legvégén egy kis tárkonyecettel vagy pár csepp citromlével tehetjük pikánsabbá az ételt.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög sertésragu » Citromos sertésragu » Sertésragu egyszerűen » Tejfölös sertésraguleves
» Zöldborsós sertésragu » Sertésragu bográcsban » Gombás sertésragu » Ciprusi sertésragu
» Zöldséges sertésragu » Sertésragu » Babos sertésragu » Savanyú sertésragu leves
» Temesvári sertésragu » Sertésragu Budapest módra » Indiai párolt sertésragu » Bakonyi sertésragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.