Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos zúzaragu leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg zúza
1 szál petrezselyem
2 szál sárgarépa
0,5 karalábé
1 kis fej vöröshagyma
1 db babérlevél
1 citrom
2 db leveskocka (tyúkhús)

1 dl főzőtejszín
1 ek liszt (púpozott)
1kk szárított tárkony
2 ek olaj

Elkészítés:
A zúzát alapos tisztítás után vágjuk 2 cm-es darabokra, és kb. 2 l vízben tegyük fel főni. Dobjuk bele a leveskockákat, 1 citromot felszeletelve és a babérleveleket. Míg fő a zúza, tisztítsuk meg a zöldségeket, és karikázzuk fel. Egy kisebb lábasba öntsünk 2 evőkanál olajat, amiben megdinszteljük a lecsepegtetett zöldségeket. Amikor a zúza félig elkészült, adjuk a leveshez a megdinsztelt zöldségeket, és a tárkonyt. Időközben készítsük el a habarást: a 1 púpozott evőkanál lisztet keverjük csomómentesre a tejszínnel. Ha a zöldségek már majdnem megfőttek, óvatosan öntsük a leveshez a habarást, nehogy csomós legyen. Pótoljuk az elpárolgott vizet és ezután még kb. 10 percig főzzük az ételt. Közben lehet még ízesíteni, ha szükséges, egy kevés sóval és a fél citrom levével.
Tálalás előtt a szétfőtt citromokat szedjük ki, majd a tányérba mert levest locsoljuk meg egy kevés tejföllel, és díszítsük citromkarikával, petrezselyemmel.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fincsi Almaleves » Málnakrém-leves » Sütötökkrém leves » Sárgarépa krémleves
» Citromos rizsleves » Örökzöld palócleves » Tökös zöldségleves » Zöldségleves másképp
» Gombás-almás kacsaleves » Hideg gyümölcsleves » Csordásleves » Gyors gölődin-leves
» Göcseji gombaleves » Tárkonyos pacal -leves » Zöld leves » Lengyel sajtleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.