Tutireceptek.hu fejléc

Tartalmas levesem recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3-4 személyre:
30 dkg sertés hús: lapocka,comb vagy szűz(amit szerettek)
kockára vágott füstölt szalonna
hagyma
zöldségek: répa,gyökér, krumpli,
4-5db közepes méretű csiperke gomba
250ml főzőtejszín

bors
tárkony (ízlés szerint)
pirospaprika
teáskanálnyi pirosarany
teáskanálnyi fokhagymakrém
2-3evőkanál citromlé
Vajasgaluskához:(nokedli sűrűségű kb)
2 tojás
1 evőkanál vaj vagy margarin
liszt
víz

Elkészítés:
Az apróra kockázott szalonnát kevés olajon megpírítom, hozzáadom az apróra vágott hagymát és együtt fonnyasztom tovább.Hozzáadom a felkockázott husit, picit fehéredik, lehúzom a tűzről és hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm vízzel, beleteszem a felaprított zöldségeket és a gombát, fűszerezem a felsoroltakkal.
Ha megpuhut a husi, hozzáöntöm a tejszínt, jól kikeverem, majd beleszaggatom a galuskát. Ha összeforrt, ízesítem még egy kis citromlével!

Tanácsok:
Friss kenyérrel tálalva nagyon finom és laktató leves!


A receptet beküldte: RnéKrisztina


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolikrémlevesem » Gombalevesem » Köménymaglevesem » Az Én meggylevesem
» Póréhagyma levesem » Az én brokkoli krémlevesem » Brokkolis zöldbablevesem » Kedvenc zöldséglevesem
» Az én cukkini levesem » Tartalmas gombaleves » Fokhagymakrémlevesem » Tartalmas bableves
» Tartalmas csokoládékrém » Sütőtök levesem » Tökbél levesem » Tartalmas lencseleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.