Tutireceptek.hu fejléc

Tatin torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 6-8 szelethez:
3 nagyobb, nem túl édes alma
50 g puha vaj (margarin nem jó)
75 g kristálycukor
250 g kész leveles tészta
a tálaláshoz tejszín

Elkészítés:
Az almákat vágd négybe, és szedd ki a magházukat, de ne hámozd meg őket. Ha citromlevet csepegtetsz rájuk, nem fognak megbarnulni. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra vagy 7-es álláson.
Keress egy sütőbe is tehető serpenyőt.
Kend szét a vajat rajta, nem baj, ha nem egyenletes.
Szórd a serpenyő aljára a cukrot. Az almákat fektesd körbe domború oldalukkal lefelé. A tésztából vágj több korongot, és tedd az almákra. Gyűrd be a serpenyőbe a tészta szélét.
15-20 percig süsd, amíg a tészta meg nem pirul. Óvatosan borítsd egy tálra, így az almák kerülnek a torta tetejére. A legegyszerűbb, ha a serpenyő tetejére teszel egy tányért, és megfordítod.
Nem teljesen felvert tejszínhabbal tálald.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojástorta » Joghurttorta II. » Répás keksztorta » Cukkini "torta"
» Túrótorta dióval... » Fordított narancstorta » Mákos torta » Puncstorta cica formában
» Joghurttorta » Almatorta (karamelles) » Csokitorta saját levében » Sárgarépa torta 2.
» Szívtorta » Diós répatorta » Bécsi almatorta » Diétás habos almás torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.