Tutireceptek.hu fejléc

Tátracsúcs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 db. gáztepsiben sült, nagyon lapos piskóta (kb.5 mm magas), melyet kihűlés után pohárral „kiszaggatunk” akkorákra amekkorákra a sütit akarjuk (ez lesz a süti alapja)

a krémhez:
15 dkg margarin
5 dl tejszín (a legjobb a HULALA)
30 dkg cukor
10 dkg kakaópor
15 dkg szeletelt mandula
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál étolaj

Elkészítés:
A tejszínt a cukorral felfőzzük, ha kihült a kakaóporral együtt hozzáadjuk a margarinhoz és robotgéppel 10 percig, kemény krémmé keverjük. Ezt a krémet habzsákba töltjük és a kihűlt lapocskákra nyomunk belőle úgy, hogy a tetejük csúcsban végződjön. Ezután szeletelt mandulát nyomkodunk a krémbe, majd legalább egy óra hosszára hűtőbe tesszük. A csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és ezzel a masszával a lehűtött csúcsokat egyenként bevonjuk. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnás piskótarakás » Gyümölcs kocka » Rétes lusta asszony módján » Almás táska 1
» Az én farsangi fánkom » Rumos-csokis szelet » Kókuszos kinder pingvin » Csokoládés tekercs
» Túróval töltött körte » Feketeerdő kuglóf » Kálaszirom » Diós mákos fogyis muffin
» Ripsz-ropsz Almás » Atkins muffin » Málnás mikrós piskóta » Márványos szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.