Tutireceptek.hu fejléc

Tavaszi tarhonyás hús recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka
1 kisebb fej vöröshagyma
2 ek olaj
1 paprika
1 paradicsom
pirospapria(Őrölt)

bors

Tarhonyához:
3 ek olaj
1,5 csésze tarhonya (csésze=2,5 dl )
1 leveskocka

bors
3 csésze víz
10 dkg zöldborsó
1 nagyobb szál sárgarépa

Elkészítés:
A sertéshúst felkockázzuk,a hagymát apróra vágjuk.
Egy lábosban 2 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a hagymát.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, aztán a húst, végül megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és lassú tűzön puhára főzzük.
A tarhonyát egy másik edényben 2 evőkanál forró olajban aranysárgára pirítjuk, majd kétszer annyi sós vízzel felöntjük, borsozzuk, lefedve puhára pároljuk.
Amint a tarhonya a vizet elfőtte, levesszük a tűzhelyről és pár percig még fedő alatt hagyjuk.
A megtisztított sárgarépát felkockázzuk, és a zöldborsóval együtt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Amikor minden megfőtt, a tarhonyát és a húst összekeverjük, majd hozzá adjuk a zöldborsót és a sárgarépát.
Ízlés szerint savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi inyencségek » Tavaszi leves Mo-No módra » Tavaszi zöldségsaláta » Tarhonyás rakottas
» Virsli (tavaszi) pörkölt » Tarhonyás szív » Tarhonyás csülök » Tavaszi újkrumpli
» Tavaszi omlett » Tavaszi zöldségfelfújt » Joghurtos tavaszi saláta » Szögedi tarhonyáskrumpli
» Tavaszi frissítő (epres) » Tavaszi csirkebrassói » Tavaszi burgonyasaláta » Tavaszi saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.