| Tavaszi zöldfűszeres leves receptLevesek Hozzávalók: 4 dkg liszt, 3 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor metélőhagyma, 1 l húsleves (kockából is lehet), só, bors, 1 szelet kenyér. Elkészítés: A fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, a fokhagymát hozzáadjuk és megpároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. Állandó keverés közben felöntjük a húslevessel. Felforraljuk és néhány percig összefőzzük. A megmosott és konyhai papírtörlőn megszárított zöldfűszereket apróra vágjuk és a leveshez adjuk. (Néhány darabka petrezselyemzöldet félreteszünk a díszítéshez.) A levest botmixerrel pürésítjük, sóval, borssal ízesítjük. A kenyérszeletet megpirítjuk, kockákra vágjuk. A levest tálkákba szedjük, tetejére szórjuk a pirított kenyérdarabkákat és petrezselyemzölddel díszítjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |