Tutireceptek.hu fejléc

Tejbegríz gombóc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 dl tej
csipet só
60 gramm búzadara
4-5 ek cukor
2 ek olaj
4-5 ek zsemlemorzsa
Opcionálisan 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós, és az egészet felforraljuk. Ha kész, félretesszük hűlni.

Az olajat egy serpenyőben hevíteni kezdjük, rászórjuk a zsemlemorzsát és világosra pirítjuk. Vigyázzunk, az elején nagyon nem akar pirulni, aztán hirtelen elkezd és könnyen leéghet.

A kihűlt és kemény tejbegrízből vizes kézzel gombócokat gyúrunk, a pirított morzsában meghempergetjük. Lekvárral, tejföllel, fahéjas cukorral elfogyasztjuk. A gyerekek (is) imádni fogják!

Tanácsok:
A legfontosabb az egész receptben az, hogy a tejbegríz legyen nagyon-nagyon-nagyon sűrű! ;-)


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós gombóc » Sőrben sültgomboc » Tészta húsgombóccal » Aszalt szilvás húsgombócok
» Knédli - maceszgombóc » Tejbegrízes finomság » Túrógombóc leves. » Pikáns halgombócleves
» Burgonyás túrógombóc » Marcipán gombóc » Gőz gombóc » Sajtos burgonyagombóc
» Sajtos gombóc » Szilvalekváros kelt gombóc » Zsemlemorzsás betyárgombóc » Gombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.