Tutireceptek.hu fejléc

Tejbegrízes-cseresznyelekváros torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:

4 egész tojás
4 ek. liszt
4 ek. kr. cukor
fél cs. sütőpor
1 ek. étolaj

Krémhez:

0,5 l. tej
4 púpozott ek. búzadara
2 ek. kr. cukor
10 dkg vaj v. margarin
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
A szokott módon piskótát készítünk és egy 22 cm-es csatos tortaformában megsütjük.
A kihűlt piskótát jó vastagon megkenjük cseresznyelekvárral, arra simítjuk a tejbegrízes krémet.

Tejbegrízt készítünk. Még forrón belekeverjük 4-5 db-ban a vajat és jól kikeverjük vele.
Ha kihűlt a krém, a lekvár tetejére simítjuk.

Tanácsok:
Tetszés szerint díszíthetjük gyümölccsel, színes cukorkákkal, csokimázzal, stb.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szezámmagos csokitorta » Orsi Epres Túrótortája » Pászka torta » Klastrom-torta
» Krémes krémtorta » Karamellás torta... » Epres palacsintatorta » Feketeerdő torta
» Omlós diabetikus almatorta » Cappuccinós mousse torta » Gyümitorta Lívimodra » Fahéjas torta
» Túrótórta, sütés nélkül! » Mikulástorta » Fekete-erdei meggytorta » Túrórudi torta Update 1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.