Tutireceptek.hu fejléc

Tejes kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
lisz
élesztő
tej
tojás
cukor

vaj

Elkészítés:
1 kg liszthez 2-3 dkg élesztőből 2-3 dl tejjel gyenge kovászt készitünk,és a lisztbe öntve hadjuk megkellni.Ha megkelt a következőket adjuk hozzá:2-3 tojás,kevés cukor,csipetnyi só,másfél dl olvasztott vaj fele,és annyi langyos tej amennyit felvesz.Dagasztás közben öntjük a tészta alá a megmaradt zsiradékot,és bedolgozzuk,szinte hajtigatva ettől lesz foszlos a kalács,azután vagy formába teszük, vagy megkelesztve fonjuk és a tepsin tovább kelesztjük.Egyenletes tűznél szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: niko76


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors és puha mézeskalács » Almás, fűszeres kalács » Szaharinos kalács » Gyors kalács(Kata-féle)
» Kalács-rakás » Fonott kalács(Kata-féle) » Baconös-tojáskrémes kalács » Tejes pite meggyel
» Feketeerdei adventi kalács » Kakaós kalácsvirág » Pudingos-tejfölös kalács » Mini fonott kalácsok
» Kürtöskalács házilag » Édesség maradék kalácsból » Tejes kávé » Csokis kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.