| Tejfeles bárányragu receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg báránycomb 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál fűszerpaprika 1 teáskanál köménymag 2 babérlevél 3 evőkanál citromlé 2 db kockacukor 1 teáskanálnyi citromhéj 2 dl tejföl 1 evőkanál sertészsír 1 evőkanál finomliszt só, bors Elkészítés: A húst hideg vízben többször átmossuk, 3-4 cm nagyságú darabokra szeleteljük. A zsírt megolvasztjuk, és az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Rászórjuk a köménymagot, beletesszük a feldarabol húst, majd a lisztet, és együtt pirítjuk. Rászórjuk a fűszerpaprikát, felengedjük 2,5 – 3 liter vízzel. Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet. Fedővel lefedjük. A húst puhára főzzük. A kockacukrot, a citromhéjat, a citromlevet egy merőkanálnyi húslével elkeverjük, és a leveshez keverjük. Felfőzzük, majd levesszük a tűzről. Fehér kenyeret, tejfölt kínálunk hozzá. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |