Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös -gombás zöldborsófőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
20 dkg csiperke
1 jó evőkanál liszt
zöldségléves,só,őrölt bors
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl

Elkészítés:
Az olvasztott vajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát,majd hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított darabolt csiperkét.Felmelegítjük,kevergetve,közepes tűzön 4-5 percig tovább pároljuk,majd megszórjuk liszttel,és jól elkeverjük hogy ne legyen csomós.Felönjük annyi zöldséglevessel,hogy jó kétujjnyira ellepje,felforraljuk,majd lassú tűzön főzzük,amíg a borsó megpuhul.Közben sóval,borssal,aprított petrezselyemmel ízesítjük.Mielőtt a levennénk a tűzről,belekeverjü k az egy merőkanálnyi forró zöldséglevessel simára kevert tejfölt.Most már nem főzzük tovább,forrón tálaljuk, és megszórjuk kevés aprított petrezslyemmel.
Jóétvágyat!!

Tanácsok:
Feltétnek zöldfűszerekkel ízesített ,vastag tojáslepényt kínálunk hozzá!


A receptet beküldte: Zsebi74

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös sajtos mártás » Tejfölös piskóta » Gombás-tejfölös pulykamell » Rizses-gombás sült csirke
» Szalonnás Zöldborsófőzelék » Tejfölös csirkemell » Tejfölös csirkeszelet » Tejfölös kráter
» Tojásos-gombás tekercs » Tejfölös tojás pörkölt » Sonkás-gombás rétes » Fokhagymás tejfölös kifli
» Krumplis-tejfölös muffin » Sonkás-gombás batyu » Pudingos-tejfölös süti » Tejfölös fincsi kekszcsoda


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.