Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös-csípős szárazbableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg sertéslapocka,
15 dkg tarkabab,
2 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
1 fej vöröshagyma,
2 szárított csípős paprika,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
1 kávéskanál liszt,
3 evőkanál olaj,
pirospaprika,


Elkészítés:
A babot előző este átválogatjuk és beáztatjuk. Másnap másfél liter vízben feltesszük főni. Vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát megtisztítunk, és anélkül, hogy felvágnánk, egyben tesszük a levesbe. Sóval ízesítjük, és forrástól számítva háromnegyed órán keresztül főzzük. Amíg a bab fő, megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk a zöldségeket. A húst hártyáitól és a zsíros részektől megszabadítjuk, megmossuk és kockákra vágjuk. Előhevített olajon megforgatjuk, beletesszük a zöldségeket, hogy azok is kicsit megpiruljanak, majd a hőfokot csökkentve meghintjük pirospaprikával, ügyelve arra, nehogy a paprika megégjen, mert akkor keserű lesz az íze. Jól összekeverjük, hozzátesszük a félig megfőtt babhoz, és további 20 percig főzzük. Amikor a bab megfőtt, a tejfölt simára keverjük a liszttel és behabarjuk vele a levest. Egyet forralunk rajta, és tányérra szedve, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös szárazbableves » Hideg sárgadinnye leves » Májgombóc – leves » Zöldségleves másképp
» Zeller krémleves » Tejszínes spárgakrémleves » Gerslileves » Sajtos brokkolis krémleves
» Savanyúleves káposztával » Tejszínes zöldborsóleves » Aszalt szilva leves » Csokis fondant!Egyszerű!
» Csicseriborsóleves » Erőleves » Erdélyi tárkonyleves » California koktél


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.