Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemell apróhús (étkezési nyesedék néven is kapható, árban töredéke a csirkemell filének)
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
3-4 babérlevél
só, bors, pirospaprika
2-3 evőkanál tejföl
1 púpozott kávéskanál liszt

Elkészítés:
A húst megmosom, átnézem, ha van benne véletlenül zsírosabb rész, levágom. Aprítani nem kell, pont kis "falatnyi" méretű husik vannak benne, legalábbis amit én vettem olyan volt.
A hagymát tisztítom, finomra vágom, az olajban megfonnyasztom, pirospaprikával szórom. Ráteszem a húst, fehéredésig kavarom, sózom, borsozom, hozzáadom a babérlevelet. Kevés víz hozzáadásával fedő alatt 10-15 percig, puhulásig párolom.
A lisztet csomómentesen elkeverem a tejföllel, a hús alól egy kanál levet is hozzákeverek, aztán hozzáöntöm a keveréket és összeforralom.
Ha szükséges, ekkor még sózom.

Tanácsok:
Mi rövidcső tésztával szeretjük, ami pont kifő addig, amíg a hús puhul.
Nagyon gyors, egyszerű, olcsó, de finom ebéd, vagy vacsora lehet belőle.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bazsalikomos csirkemell » Tejfölös kráter » Tejfölös-szilvás lepény » Gombás csirkemell
» Párolt csirkemell » Ázsiai csirkemell » Vajas-barackos csirkemell » Tejfölös krumpli főzelék
» Csirkemellsonka » Csirkemell aszaltszilvával » Gyros tál csirkemellből » Tejfölös húsgombóc
» Tejfölös süti szelet » Csirkemell céklás rizzsel » Tejfölös » Nyári tepsis csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.