Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös karalábé leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db nagyobb zsenge karalábé
2 szem krumpli
3 babérlevél
2 kk ételízesítő
víz
2 ek liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
A karalábét, a krumplit megpucolom, kockákra vágom és felteszem főni babérleveles, ételízesítős vízbe(jól lepje el). Mikor teljesen puha, lisztből, vízből, tejfölből csomómentes habarást készítek, beleöntöm a levesbe, és pár percet főzöm. Melegen kenyérrel tálalom, a kiszedett levesbe ízlés szerint (én sokat) ecetet csöpögtetek.
Nyáron, hidegen is kitűnő, hűsítő, laktató leves.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görcs leves » Tejszínes csirkeragu leves » Sárgadinnye krémleves I. » Zsenge töltött karalábé
» Galyasági apróhusos leves. » Sajtkrémes krumplileves » Zöldhagymaleves » Tárkonyos zöldségleves
» Savanyú krumpli leves » Brokkoli krémleves gyorsan » Bolgár uborkaleves » Szegény leves
» Ayurvédikus csodaleves » Pikáns pacalleves » Bárányleves » Kekszes, tejfölös szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.