Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös-kolbászos burgonyaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
60 dkg krumpli
2 evőkanál étolaj
2 babérlevél
1 kiskanál pirospaprika
20 dkg füstölt kolbász
2 dkg liszt
1 dl tejföl

erőspaprika

Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne az apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott krumplit, a babérlevelet, sót, esetleg ízlés szerint erőspaprikát, és kb. 10 percig lassan főzzük. A kolbász bőrét lehúzzuk, feldaraboljuk, aztán a levesbe tesszük, és folytatjuk a főzést. Amikor a krumpli már majdnem puha, a lisztet a tejfölben simára kikeverjük, a forró levesből hozzámerünk, amivel szintén elkeverjük, majd az egésszel besűrítjük a levest. Még 5-10 percig kíméletesen főzzük, tálaljuk.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Currys burgonyaleves » Burgonyaleves bográcsban » Magyaros burgonyaleves » Sárgarépás burgonyaleves
» Tárkonyos burgonyaleves » Káposztás burgonyaleves » Ír Burgonyaleves » Burgonyaleves korianderrel
» Újburgonyaleves virslivel » Burgonyaleves parasztosan » Nápolyi burgonyaleves » Kapros burgonyaleves
» Húsvéti burgonyaleves » Gombás burgonyaleves » Osztrák burgonyaleves » Böjti burgonyaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.