Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös krumpli főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
fél hagyma (elhagyható)
pirospaprika (elhagyható)

bors
babérlevél
majoránna
ecet
liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 mokkáskanál ízlés szerint). Hozzáadjuk a kockárva vagy nagyobb hasábokra vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a babérleveleket is (3-5 db). Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát (0,5-1 mokkáskanál). Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást: 2 dl tejfölben elkeverünk 1 kanál lisztet csomómentesen.

Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük.


A receptet beküldte: .Léna.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplifelfújt brokkolival » Tejfölös-sajtos pogácsa » Krumplilángos 2 » Szalonnás, tojásos krumpli
» Krumplis palacsinta, 2p/db » Krumplis Berét » Tejfölös, ízes karaj » Zöldbab fözelék krumplival
» Krumplis ropogós » Spenótos rakott krumpli » Ízesített krumpli » Kelbimbó főzelék
» Joghurtos cukkínifőzelék » Tepsis hagymás-újkrumpli » Krumplís omlett » Meggy-krumpli-banán


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.