Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös pikáns csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

4. egész csirkecomb,
5 dkg vaj,
1 pohár tejföl,
2 evőkanál mustár,
só,
grill-fűszerkeverék,
majoranna,
10 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

A csirkecombokat kettévágjuk, majd sóval,grillfűszerrel és majoranna keverékével bedörzsöljük, 1 órát pihentetjük. Ezután egy hőálló üvegedényt (jénai) kivajazunk , belehelyezzük a combokat és leöntjük 2 evőkanál mustárral elkevert tejföllel. A Jénait lefedjük, előmelegített sütőbe tesszük, és a combokat közepes lángon kb. 40 percig sütjük. Félidőben a húsokat megforditjuk a tejfölös lében. A 40 perc leteltével az edény fedelét (vagy a fóliát) levesszük , reszelt sajttal meghintjük a combokat és teljes lángon - amíg a sajt barnulni kezd - készre pirítjuk. Piriburival , rizzsel tálaljuk


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns párizsi saláta » Sajtos tejfölös tarja » Tejfölös kráter » Csirkecomb almaszósszal
» Tejfölös borsós csirkeragu » Tejfölös keksz » Krumplis-tejfölös muffin » Tejfölös pulykacsíkok
» Gyors tejfölös fánk » Csirkecombok hagymaágyon » Rác csirkecomb » Tejfölös-kapros gombaleves
» Pikánsan pácolt csirkecomb » Tejfölös diós » Tejfölös-sajtos hús » Tejfölös, ízes karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.