Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös-vajas-sajtos pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
25 dkg teavaj
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál só
1 mokkáskanál cukor
2 evőkanál 20 %-os tejföl
2 db natúr v. tejszínes háromszögletű sajt

Tetejére:
1 db tojás sárgája
1 evőkanál tej
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A tejfölt elkeverjük a cukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztet átszitáljuk, összedolgozzuk a sajttal, vajjal, élesztős keverékkel. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen 30 percig kelesztjük, majd hozzáadva a sót, - ismét átgyúrjuk.
1 cm vastagságra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, zsírral kikent vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe lerakjuk, tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával, megszórjuk reszelt sajttal és 30 perces kelesztés után 170 fokos sütőben 40 perc alatt szép arany színűre megsütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrópogácsa 2. » Gombás fasírtpogácsa » Lilahagymás pogácsa 2. » Finom hagymás pogácsa
» Sovány túrós pogácsa » Sajtos karfiolpogácsa » Sajtos pogácsa » Borzas pogácsa
» Rámás pogácsa » Pogácsa sajtkrémmel » Káposztás pogácsa 1. » Spenótpogácsa
» Finom káposztás pogácsa » Házitündér sajtos pogácsa » Tönköly pogácsa » Háromszéki pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.