Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös zöldbab pörkölt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 üveg zöldbab,
tetszés szerinti mennyiség virsli, vagy sonka, vagy kolbász, vagy füstölthús => tehát bármi húsféle, ami otthon van,
1 doboz tejföl,
1 kis fej hagyma,
kevés olaj,
1-2 csemege uborka (ez csak ínyenceknek!)

Elkészítés:
A húsfélét vékony karikára, vagy apró kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. A hagymát a kevés olajon megpirítjuk, majd a zöldbabbal és a felvágott húsfélével pörköltet készítünk. Az uborkát vékony csíkokra vágjuk és hozzátesszük. Kevés sóval, vegetával, kaporral ízesítjük és készre főzzük. Nem kell túl sokáig főzni. Mikor már majdnem kész beleöntjük a tejfölt és további néhány percig főzzük.

Tanácsok:
Köretnek bármit adhatunk hozzá, de magában is nagyon jó ízű, étel.
fogyókúrázók is bátran ehetnek belőle nagyobb mennyiséget is.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Gyöngyös


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Patiszon pörkölt » Cukkíni tejfölös hagymával » Fokhagymás tejfölös tészta » Nyelv pörkölt
» Rakott zöldbab » Gombapörkölt » Fokhagymás tejfölös kifli » Zöldborsós zúzapörkölt
» Tejfölös lecsó » Tejfölös almaleves » Rakott tejfölös » Tejfölös-szilvás lepény
» Zöldbabos rizs » Poharas tejfölös » Mustáros-tejfölös karaj » Sajtos zöldbab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.