Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös zöldbabgulyás (hús nélkül) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg zöldbab
2 db vöröshagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál fűszerkeverék
1 cs. zöldpetrezselyem
3 evőkanál tejföl
1 db tojás
finomliszt
olaj

Elkészítés:
A hagymát olajon megdinszteljük, átpirítjuk rajta a karikára vágott zöldségeket, majd hozzáadva a pirospaprikát, felengedjük 2,5 liter vízzel, - ha felforrt beletesszük az 1,5-2 cm darabokra vagdalt zöldbabot, és annak puhulásáig főzzük.
A tojásból, 2 tojásnyi vízből, 1 evőkanál étolajból, lisztből galuskatésztát készítünk, beleszaggatjuk a lobogó, forró levesbe, megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, végül elkeverjük a tejföllel.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös-sajtos hús » Galyasági gomba tejfölösen » Fokhagymás tejfölös kifli » Tejfölös-pudingos süti
» Dagasztás nélküli kenyér » Tejfölös csirkeszelet » Málnás kocka sütés nélkül » Házi pizza élesztő nélkül
» Sütés nélkül joghurttorta » Sűrű tejfölös gombaleves » Sztracsatella sütés nélkül » Gombás-tejfölös pulykamell
» Pudingos-tejfölös kalács » Tejfölös diós kevert » Poharas tejfölös » Vajas-tejfölös csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.