Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-boros rakott káposzta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 deka darált hús,
60 deka savanyú káposzta,
2 kisebb fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
3 deci száraz fehér bor,
2 deci tejföl,
2 deci tejszín,
1 evőkanál cukor,
15 deka főtt, füstölt tarja,
15 deka félig főtt rizs,
15 deka reszelt trappista sajt,
só,
őrölt bors,
2 evőkanál olaj.

Elkészítés:
Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd ráöntjük a cukrot.
Ha már karamellizálódik, hozzáadjuk a káposztát, és néhány percig együtt pirítjuk, majd aláöntjük a bort és körülbelül 15 percig pároljuk.
Hozzátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és majdnem puhára pároljuk.
Egy sütőedény aljára lerakjuk a húsos káposzta felét, a félig főtt rizzsel betakarjuk, majd rászórjuk a felkockázott füstölt tarját, végül rátesszük a maradék húsos káposztát.
A tejfölt összekeverjük a tejszínnel, amit sózunk, borsozunk, majd a lerakott káposztára öntjük.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztasaláta paleo módon » Tejfölös rakott csirke » Párolt káposzta gombával » Vegetáriánus rakott
» Könnyű rakott burgonya » Mediterrán rakottas » Sütős káposzta » Töltött káposzta.
» Temesi rakott csülkös » Rakott sült zöldség » Tejszínes rakott krumpli » Káposztamix
» Káposztás lángos » Rakott "szejtán" » Csuka káposztásan » Rakott zöldbab 1.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.