Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes csicsókakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg csicsóka
2-3 közepes burgonya
3 nagyobb gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín

bors
levesgyöngy vagy pirított kenyérkockák

Elkészítés:
A csicsókát és a burgonyát meghámozzuk, nagyjából egyforma kockákra vágjuk.
Annyi vízzel, amennyi egy ujjnyival ellepi főni tesszük.
Hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát.
Ha a zöldségek puhára főttek, akkor botmixerrel turmixoljuk, majd újra forraljuk.
Főzőtejszínnel sűrítjük.
Tálaláskor pirított kenyérkockát vagy levesgyöngyöt adunk hozzá.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: citromfű69


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes túrós » Tejszínes metélt » Barackos tejszínes csirke » Tejszínes pulykaragu
» Tejszínes gombamártás » Tejszínes hús » Tejszínes karfiolleves » Tejszínes sült halfilé
» Tejszínes-zöldséges tészta » Tejszínes-kávés csók » Tejszínes pogácsa 2. » Epres-Tejszínes Túrótorta
» Tejszínes spárgás hal » Tejszínes lúdláb torta 2 » Tejszínes tükörtojás » Tejszínes rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.