Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes csirke gazdagon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
3-4 dl tejszín
1 konzerv zöldborsó
1 konzerv kukorica
1 kis csomag mazsola
szárnyas fűszersó

olaj
reszelt sajt

Elkészítés:
A csirke combokat fűszersóval megszórom, majd bő forró olajon hirtelen átsütöm egy kicsit. Amikor már kifehéredett a hús kiveszem a lábasból, és átteszem egy jénaiba. Ugyanabban az olajba (amiben a combokat átsütöttük) beletesszük a konzervlétől lecsepegtetett zöldborsót, kukoricát és persze a mazsolát. Kb. 10 perc alatt sűrűn kevergetve jól átforrósítjuk. Ha kész ráöntjük az egészet a csirkecombokra, majd hozzáöntjük még a tejszint is. (Annyi tejszínt adunk hozzá amennyi éppen hogy majdnem ellepi). Lefedjük, majd előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre. Kivesszük a sütőből, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal és még 20-25 percre visszadugjuk, de most már fedő nélkül. Addig sütjük míg a sajt szép piros nem lesz.

Tanácsok:
Nálunk nagy kedvenc, az egész család imádja. Érdekes, hogy a mazsolát senki nem szereti, de így nagyon jó íze van.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Theo83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtpaplanos csirkemell » Tejszínes pulykaszárny » Csirketorta 2 » Caesar saláta csirkével
» Finom csirkecomb » Narancsos-tejszínes torta » Csirkehúsos gombás fasírt » Sajtos csirkemell U1
» Erdélyi töltött csirke » Mustáros-hagymás csirke » Édes mézes csirke » Lecsós csirkemell
» Töltött csirke krumplival » Tejszínes csirkemell » Borsos csirke sütőben » Csirkemelles húspogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.