Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes eperkrém-leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

* 1 kg eper
* 5 db szegfűszeg
* 4 dl tejszín
* 4 evőkanál cukor
* fél dl olívaolaj
* kis darab vaníliarúd
* késhegynyi fahéj

Elkészítés:
Az epret mosd meg alaposan, majd hagyd lecsepegni. Az olívaolajon piríts meg két evőkanálnyi cukrot, szórd bele a szegfűszeget, a fahéjat, és a vaníliarúdból egy picit. Ha aranybarna, tedd bele az epret, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét. Állandó kevergetés mellett főzd negyed órán keresztül. Ha nem elég édes, vagy kevés benne a fahéj, akkor szórj még bele. Turmixold össze, majd öntsd bele a tejszínt, és forrald fel. Hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe, és hidegen tálald.

Tanácsok:
Kép a naplómban :)


A receptet beküldte: ,,Csillagom"


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes, tojásos karfiol » Mézes - tejszínes torta » Tejszínes-gombás csőtészta » Tejszínes raguleves
» Tejszínes kukorica leves » Tejszínes metélt » Tejszínes-zöldséges tészta » Tejszínes Csokitorta
» Tejszínes krumpli » Tejszínes zellersaláta » Tejszínes epertorta » Tejszínes laskagomba
» Tejszines hal sajttal » Tejszínes-gombás szósz » Tejszínes mézes minikrémes » Tejszines álom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.