| Tejszínes, epres fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók A tésztához 1,5 dl víz 15 dkg Rama 1 csipet só 2 csipet kristálycukor 15 dkg liszt 6 db tojás A töltelékhez 30 dkg mirelit eper 7 dkg kristálycukor 1 dl tej 4 dkg keményítő 0,5 l habtejszín 5 dkg porcukor 0,6 dl forró víz 1 dkg zselatin A díszítéshez porcukor friss eper friss mentalevél Elkészítés: Elkészítés A vizet a Ramával, a cukorral és a sóval felforraljuk. Belekeverjük egy fakanállal a lisztet és folyamatosan, intenzíven keverjük a tűzhelyen, amíg a tésztaalap enyhén szürke színű nem lesz és el nem válik az edény falától. Ekkor a tűzhelyről levéve kézi mixerrel egyesével belekeverjük a tojásokat. A tésztát nyomózsákba tesszük és csillagcsővel hosszúkás formákat formázunk az enyhén olajos, lisztes tepsin. Ha nincs nyomózsákunk, kanállal is szaggathatjuk a tésztát. A fánkokat előmelegített sütőben 230 °C-on sütjük 10-15 percig, majd miután megnőttek, a sütőt 180 °C-ra állítjuk és zsemleszínűre sütjük őket. A krémhez az epret kiolvasztjuk és az eper levével, a kristálycukorral, valamint az előzetesen kikevert tej-keményítő keverékével összefőzzük, ezután lehűtjük. A tejszínt felverjük a porcukorral, majd a zselatint összekeverjük a forró vízzel. A kihűlt epres pépet a tejszínhabbal és a langyos zselatinos oldattal összekeverjük. A kép alapján töltjük és díszítjük a fánkokat. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |