| Tejszínes fehér csoki likőr receptItalok, koktélok Hozzávalók: 20 dkg fehér csoki 4 dl tejszín 3 dl fehér rum 5 dkg porcukor fél rúd vanília Elkészítés: A tejszínt a félbevágott vaníliarúddal együtt felforralom. Lehúzom a tűzről és hozzáadom az apróra tördelt fehér csokit és a porcukrot. Addig kevergetem, amíg a csoki teljesen elolvad. Ha nehezen olvadna a csoki, óvatosan még lehet kicsit melegíteni a keveréket. Ha már alig langyos, hozzáadom a rumot, majd üvegekbe töltöm. Én nem szoktam kihalászni belőle a vaníliarudat, egyrészt szerintem dekoratív, másrészt így intenzívebb lesz az íze. Hűtőben tárolom. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |