| Tejszínes-gombás vadragu leves receptHozzávalók: 1kg felkockázott vegyes vadhús szedelék(a legjobb, ha minden nyúzáskor, tisztításkor lecsippentünk egy kis darabot az épp puskavégre került vadból) 3-4 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma egy kis fej vöröshagyma 1 krumpli 20deka zsenge zöldborsó fél kg gomba(lehet vegyes is)- fajtától függően ízlésesen felkockázva vagy szeletelve) két dl tejszín 2-3evőkanál liszt két dl fehérbor egy kis teavaj só, lestyán, tárkony, az egyik petrezselyem zöldje(apróra vágva), 8-10 szem egész feketebors Elkészítés: A húst fazékban, vajon egy kicsit megpirítjuk, majd aláöntjük a bort és fedő alatt félkészre pároljuk. Ezután felöntjük 2-2,5 liter vízzel(ki milyen sűrűn szereti a levest), majd hozzátesszük a lestyánt, a petrezselyemzöldjét és a borsot. Lefedjük és 1 órán keresztül főzzük közepes lángon(nem baj, ha zavaros lesz, mert úgyis behabarjuk a végén). Ezután beletesszük a felkarikázott zöldségeket, a fokhagymát és az egész fej vöröshagymát, majd addig főzzük, amíg a hús már ,majdnem teljesen kész. Mikor idáig eljutottunk, hozzáadjuk a gombát, majd ha ez is megpuhult, a zsenge zöldborsót is. Ekkor csomómentesen elkeverjük a lisztet a tejszínnel, és besűrítjük vele a levest. Tálaláskor kevés friss zeller-zöldjével, reszelt füstölt sajttal díszítsük az ételt, és zsemlekockával vagy csigatésztával kínáljuk. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |