Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes kukorica leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 doboz kukoricakonzerv
7 dl víz
1 hús- vagy zöldségleveskocka
2 dl tejszín
vaj
2 csipet fehérbors
2 teáskanál gyömbér
2 csipet só

Elkészítés:
Vajon megfuttatom a kukoricát (a konzerv levet nem szoktam beletenni). Amikor forró (2-3 perc), felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beleteszem a leveskockát, a fehérborsot, a gyömbért, megsózom (ez a leveskocka miatt ki is hagyható). Amikor felforrt, beleöntöm az előzetesen kicsit megkevert tejszínt. Újabb forrás előtt(!) elzárom (a tejszín összeesik különben). A tejszínbe tehető egy tojássárgája is.

Tanácsok:
Ha sok benne a gyömbér csípős is lehet!


A receptet beküldte: Tinca25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Öreganyám levese » Piemontei pacalleves » Tárkonyos csülökleves » Olasz cukkini leves
» Aratóleves bográcsban » Tejszínes gombaleves » Túrós uborkaleves » Zöldséges korhelyleves
» Erdélyi leves » Kolbászleves 1. » Alma-krémleves » Szarvaspacalleves
» Tejszínes sajtos hús » Gulyásleves másképpen » Csípős savanyú leves » Rebarbara krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.