Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes lúdláb torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
* 3- 6 dl tejszín,
* 1 vagy 2 (tejszín mennyiségtől függő)tábla keserű csokoládé vagy ét tortabevonó (20 vagy 40 dkg.)
* egy kerek piskótalap
* 1 üveg magozott meggybefőtt.

Elkészítés:
A tejszínt a csokoládéval előző este felfőzöm, majd ha kihűlt, éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap reggel habverővel felverem.
A tortát ketté vagy három lapra vágom.
A legalsó lapot meglocsolgatom a meggynek a levével. A krémmel ( a lapok számától függően 3-4 adagra osztom)megkenem a tésztát, majd megszórom a magozott meggyel. Így járok el a következő lap esetében is. Mikor a legutolsó lapot ráteszem, szépen elsímítva megkenem krémmel a tetjét és az oldalát is. Egész meggy szemekkel díszítem.

Tanácsok:
A tortalap lehet házikészítésű és készen vásárolt egyaránt.
Ha nem tortát akarunk készíteni, akkor babapiskótát mártogatunk a meggylébe, jénaiba tesszük, és felváltva rétegezzük a krémmel és a meggyel.

Cukorbetegek, diétázók használjanak diabetikus csokoládét, meggybefőttet.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Gyöngyös


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres-Tejszínes Túrótorta » Bajor csokis körtetorta » Tiramisu torta 2. » Sacher torta másképp
» Tejfölös-tejszínes piskóta » Tejszines túrókrém torta » Őszibarackos túrótorta » Bécsi linzertorta
» Paleolit fatörzstorta » Kokuszos szedertorta » Eperpürés sajttorta » Sajtos- tejszínes spagetti
» Joghurtos almatorta » Hulala torta » Csokoládés ananásztorta » Mákos kukoricatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.