| Tejszínes-sonkás tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 200 g tészta (lehetőleg penne, masni vagy csavart) 250 g füstölt sonka vagy vákony tarja 1 nagy fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1,5 dl tejszín (főzőtejszín) 3,5 dl víz 1 ek vegeta 1 mk kanál őrült bors petrezselyem zöldje, kis reszelt sajt Elkészítés: A hagymát és a sonkát apróra felkockázzuk. A kettőt összekeverjük. Tejszínt öntünk ki egy tálba. Hozzáadjuk az összetört fokhagymákat, a borsot és vegetát, majd beleöntjük a vizet is. A penét (vagy más tésztát) egy közepes jénaiba tesszük, majd a tejszínes keveréket ráöntjük. Hozzáadjuk a hagyma és sonka keverékét és letakarjuk a jénait egy edénnyel, vagy alufóliával. A jéait forró sütőbe toljuk és nagy lángon 10 percig benntartjuk. Majd kivesszük, tetejét levéve átkeverjük, megforgatjuk és visszatakarva ismét berakjuk a sütőbe. Most még 25-30 percig ,,fözzük". Kivesszük, ha kész, meghintjük petrezselyemmelzölddel és egy kis sajttal, majd lefedve még 10 percig állni hagyjuk tálalás előtt. Tanácsok: Nem kell aggódni, ha nagyon löttyös, azaz még folyadékos a tészta, majd mikor hűl, már sütőn kívűl, be fogja inni magába a tészta. Ne legyen túl nagy és ezzel együtt alacsony a jénai fala, inkább legyen magasabb és kisebb alapterületű. És az miatt se kell aggódni, hogy kicsit megsült inkább a tetején lévő tészták, minthogy megfőttnek tűntek volna, puha lesz. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 489 kcal Szénhidráttartalom: 40.9 gramm Zsírtartalom: 27.5 gramm A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |