Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-tepsis krumpli recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 nagy doboz főzőtejszín
1 nagy szál póréhagyma

fehérbors

Elkészítés:
A krumplit megpucolom, megmosom, és közepesen vastag karikákra szelem. A póréval ugyanígy járok el, és összeöntöm a krumplival. Sózom, borsozom, és jól összeforgatom, hogy a fűszerek és a póré is egyenletesen oszoljon el a krumplival. Hozzáöntöm a tejszínt, és azzal is jól összekeverem. Az egész műveletet célszerű már eleve a sütéshez használt tepsiben csinálni. Ha jól eloszlattam a tejszínt is a krumplin, akkor alufóliával lefedem, és sütőben összesütöm. Az alufóliát leveszem róla, ha a krumpli már megpuhult a tejszínben, és kicsit megpirítom a tetejét.

Tanácsok:
Sült húsoknak nagyon finom, és akár ünnepi körete is lehet ez a tejszínben párolódott krumpli étel.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: bubó bubó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Montenegrói tepsis krumpli » Tepertős krumplilángos » Mángoldos krumplis köret » Kanári krumpli
» Krumplipizza » Krumplis bere II » Csoda krumpli » Aranykrumpli
» Sütőtökös töltött krumpli » Illatos krumplisaláta » Mediterrán rakott krumpli » Sajtos-baconos krumpli
» Tepsis krumpli Ors módra » Héjában sült krumpli » Sajtkrémes krumplileves » Halfilével rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.