Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-tormás lazactekercs fehérbormártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 csomag réteslap
3-4 cm-es lazaccsíkok (bőr nélkül)
vaj
torma
főzőtejszín

színes bors
petrezselyemzöld
tojás a lekenéshez
A fehérbormártáshoz:
5 dkg vaj
2 db vöröshagyma
3 dl fehérbor
1 db húsleveskocka
3 dl víz
4 dl főzőtejszín

őrölt fehérbors

Elkészítés:
A lazaccsíkokat sózzuk, megszórni színes borssal, kicsit állni hagyni, hogy az ízek átjárják.

A tormát és a sűrű főzőtejszínt ízlés szerinti arányban összekeverjük. A petrezselyemzöldet apróra összevágjuk. A vajat felolvasztjuk és langyosra hűtjük.

Nedves konyharuhára helyezünk 1 réteslapot, és éles késsel félbevágjuk, az egyik lapot lekenjük az olvasztott vajjal. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, ráhelyezzük a megmaradt fél réteslapot. Ezután ráhelyezünk 1 fűszerezett lazaccsíkot, majd a tetejére kanalazzuk a tejszínes-tormát. Ezután ráhajtjuk jobb oldalról a réteslapot, majd bal oldalról is, hogy befedje a halat. Végül óvatosan feltekerjük, mint a rétest (minden lazaccsíkkal így járunk el).

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymás mellé helyezzük a lazactekercseket és a tetejüket felvert egész tojással lekenjük.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes lángon 15-20 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.

A mártáshoz a vöröshagymát nagyon apróra felvágjuk, egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk (vigyázzunk, hogy ne piruljon meg). Amikor már kellően megpárolódott, felöntjüki a borral, majd erősebb lángon felére forraljuk. Ezután felöntjük a vízben feloldott húsleveskockával, ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal, majd addig főzzük, hogy kb. 1 dl maradjon. Ekkor levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük.

A pépesített hagymát visszatesszük a tűzre, majd felöntjük a tejszínnel, kevergetve addig főzzük, hogy besűrűsödjön. Ekkor levesszük a tűzről, majd egy szűrőn átszűrjük, kicsit átpasszírozzuk a hagymadarabkákat.

Egy edényben vizet forralunk, majd levesszük a tűzről és ráhelyezzük a tetejére a fóliával lefedett mártásos tálat, és melegen tartjuk tálalásig.

Tálaláskor a lazactekercsekre kanalazzuk a mártást és így kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-tormás csirke » Fűszeres halfilé » Tejszínes süllő » Vadlazac ragu
» Apatini káposztás harcsa » Tepsiben sült sajtos hal » Gombás halfilé » Gombás halpaprikás
» Spanyol módra sült homár » Marinírozott hal » Kemencés harcsa » Attila hala
» Sült lazac répagolyóval » Harcsa mustármártással » Bergeni halfasírt » Tengeri frittata


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.