Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínhabos banán-álom recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (kb 2 adaghoz)

A desszerthez:
2 db banán
100 g főtt, áttört gesztenye Ha esetleg nincs kéznél eredeti gesztenye, fagyasztott, natúr gesztenyepürével is helyettesíthejük.
60 g puha vaj
40 g porcukor
1 evőkanál barnarum

A díszítéshez:
kb 1 dl tejszínhab
friss gyümölcs

Elkészítés:
Egy tálba tesszük a már előzőleg megfőzött, tisztított, áttört gesztenyét (vagy fagyasztott gesztenyepürét, ez esetben ezt ki kell olvasztani).
Hozzátesszük a puha vajat, a porcukrot és a rumot, majd jól elkeverjük az összetevőket.
A banánokat meghámozzuk, majd mindkettőt hosszában félbevágjuk.
Egy kiskanállal kikaparjuk a banánok belsejét, és hozzátesszük a gesztenyepüréhez, jól elkeverjük benne.
A kész masszával megtöltjük a banánok belsejét. Addig töltjük őket, míg az összes püré el nem fogy. Ezután visszahelyezzük a banánok tetejét és kicsit összenyomjuk.
Habbáverjük a díszítésül szolgáló tejszínt.
A tejszínhabbal bevonjuk a banánok tetejét, majd díszítjük, ezt követően rövid időre hűtőbe helyezhetjük, de hűtés nélkül is finom.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínhabos-túrós kocka » Áfonyás-tejszínhabos torta » Tejszínhabos kürtös » Tejszínhabos szedertorta
» Kiflicskék diómasszából » Mágnás pite 2. » Gesztenyehasáb » Kétszínű keksztekercs
» Tiramisu torta (Vadimtól) » Gofri kisbibe módra » Kukoricás muffin » Lúdlábtorta (Kata-féle)
» Rumos félhold süti » Babapiskótás szelet » Egyenlőség tészta » Hiper könnyű diós süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.