Tutireceptek.hu fejléc

Teljes kiörlésű rozsos kifli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
44 dkg sima liszt,
22 dkg tk.rozsliszt,
1 púpos kk. só,
1 kk.cukor
1 cs. porélesztő,
3 ek. joghurt
kb.1 dl. napraforgó olaj
kb.4-5 dl. langyos víz

Elkészítés:
A víz mennyiségére konkrétan nem figyeltem, csak arra, hogy a dagasztás során nokedli keménységű tésztát kapjak. A hozzávalókat jól kidolgozva olyan tésztát kaunk, ami simán elválik a dagasztótálról.(Robotgépben dagasztószárral, 2-es fokozattal kb.20 perc)

Fél óra alatt nagyon szépen megkelt, átgyúrtam, majd ismét kelesztettem 15 percig.
Ezután saccperkb.egyforma gombócokká téptem,(12 db lett) mindegyiket külön újra meggyúrtam, majd elkezdtem kinyújtani. Egyenként ovális, kb fél cm vastagságúra nyújtottam, megkentem olvasztott margarinnal, majd feltekertem, kicsit ívesre igazítva tepsire raktam.
Megkentem felvert, kicsit vízzel hígított tojással. Ekkor kapcsoltam be a sütőt, beraktam a tepsiket és a sütő aljára egy edényben meleg vizet. Légkeverésessel 200 fokon (simában 220 fok) sütöttem 45 percig. Kb.félidőben a vizet kivettem, a tepsiket megforgattam.

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: Ficánka5


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös húsos kifli » Sajtos tönkölykifli » Vaníliás kiflik » Rozsos egyszerű kenyér
» Pékkifli » Hókifli, ahogy én tudom » Kakaós kifli » Sós, burgonyás kifli
» Köményes-rozsos kenyér » Teljes kiőrlésű goffri » Lúdanyó kiflije » Apró kifli
» Fehér kifli » Gesztenyés hókifli » Túróval töltött kifli » Diós kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.