Tutireceptek.hu fejléc

Temesvári sertésragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg sertés hús
50 dkg zöldbab
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 tk pirospaprika
3 dl tejföl
1 ek liszt
10 dkg szalonna
1 paprika
1 paradicsom
(ha nincs paprika, paradicsom akkor 3 ek lecsó)

Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk a szalonnával együtt. A szalonna zsírját kipirítjuk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát, visszatesszük és hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot vagy a lecsót. A húst is hozzáadjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk puhulni fedő alatt, néha azért keverjük meg. Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a zöldbabot, az apróra vágott fokhagymát, babérlevelet. Ha nincs elég leve akkor öntsünk alá egy kevés vizet. Főzzük puhára. A tejfölt keverjük ki a liszttel, majd habarjuk be vele a kész ragut.

Tanácsok:
Tésztával vagy nokedlivel tálalhatjuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babos sertésragu » Zöldséges sertésragu » Temesvári sertésborda » Savanyú sertésragu leves
» Temesvári sertésszelet » Indiai párolt sertésragu » Tejfölös sertésraguleves » Görög sertésragu
» Bakonyi sertésragu » Temesvári sertéskaraj... » Sertésragu Budapest módra » Zöldborsós sertésragu
» Temesvári sertéstokány » Sertésragu » Sertésragu egyszerűen » Sertésragu bográcsban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.