| Tenger gyümölcsei ropogós bundában receptHalas ételek Hozzávalók: 2 szelet száraz kenyér 1 dl tej 20 dkg friss rákhús 20 dkg tisztított főtt garnéla 2 nagy tojás 2 kiskanál dijoni mustár 1 evőkanál Worcester szósz 6 dkg őrölt mandula 1 nagy csipet cayenne-i bors 1 evőkanál majonéz 15 dkg zsemlemorzsa 4 dkg búzaliszt napraforgóolaj a kisütéshez 0.5 evőkanál petrezselyem Elkészítés: A kenyeret 5 percig áztatjuk a tejben. A rákhúst darabokra tördeljük, a garnélát összevágjuk, majd egy tálban összekeverjük. A tojások sárgáját különválasztjuk, a fehérjét félretesszük. A tojássárgáját, a mustárt, a Worcester szószt, a mandulát, a cayenne-i borsot és a majonézt a rák-garnéla keverékhez adjuk. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és 1 evőkanálra valót összeaprítunk belőle. Ugyancsak a keverőtálba tesszük. A kenyeret kinyomkodjuk, a rákkeverékhez tesszük, és az egészet addig keverjük, amíg lágy masszát nem kapunk. Ha túl folyékony, egy kis zsemlemorzsát adunk hozzá. A panírozáshoz egy tányérra lisztet teszünk, egy másikra zsemlemorzsát. A tojásfehérjét felverjük 1 evőkanál vízzel. A rákkeverékből 8 pogácsát formálunk. Megforgatjuk először a lisztben, majd a tojásfehérjében, végül pedig a zsemlemorzsában. Egy nagy serpenyőbe 1 cm-nyi olajat öntünk és felforrósítjuk. A rákpogácsák mindkét oldalát 3 perc alatt ropogósra sütjük, majd törlőpapíron lecsepegtetjük és személyenként 2-2 darabot kitálalunk. Tanácsok: A rákpogácsákat tálalhatjuk citromgerezdekkel, kínálhatjuk koktélmártással vagy vegyes salátával A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |