Tutireceptek.hu fejléc

Tengerészváró leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6 db debreceni kolbász,
35 dkg csülök,
só,
ételízesítő,
2 db burgonya,
1 db póréhagyma,
1 db vöröshagyma,
1 db sárgarépa,
1 csokor petrezselyem zöld,
25 dkg zeller,
50 dkg feles borsó.

Elkészítés:
A megmosott feles borsót 2 liter vízben felteszem főni, és a kockákra vágott hússal együtt félig megpárolom.
Hozzáadom a mokkacukor nagyságúra felaprított zöldségeket meg az apróra vágott petrezselyem zöldjét, sóval és ételízesítővel fűszerezem.
Olyan sűrű legyen a leves, hogy a fakanál megálljon benne.
Egyenletes, lassú tűzön addig főzöm, amíg a hús megpuhul.
Ha szükséges, közben pótolom a vizet.
Legvégül teszem hozzá a kockákra vágott debrecenit, és most már pár perc alatt az egészet készre főzöm.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Leves reszelt zöldségekből » Ciprusi húsvéti leves » Gombás-almás kacsaleves » Erőleves percek alatt
» Hideg-meggyleves » Krémes sárgadinnyeleves » Becsináltleves » Kukoricakrémleves
» Ázsiai leves » Fokhagymás camembert-leves » Minestrone - Zöldségleves » Sütőtökleves gesztenyével
» Pikáns leves » Tárkonyos, palócleves... » Káposztaleves » Tojásos rántott leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.