Tutireceptek.hu fejléc

Tengerihal szeletek Duglere módon recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
30 dkg tengeri hal filé
vaj
só, fehér őrölt bors
1 dkg vöröshagyma (apróra vágott, vajban fonnyasztott)
12 dkg paradicsom (héj és mag nélkül, kockákra vágott)
zöldpetrezselyem (apróra vágott)
4 cl halalap-lé (fehér)
3 cl fehérbor
citromlé
2 dkg vaj

Elkészítés:
Tegyük a halfilét egy vajazott jénai tálba, sózzuk meg, hintsünk rá fehér őrölt borsot, tegyük rá a hagymát, a paradicsomot, a
petrezselymet, és öntsük rá a halalap-levet, a fehérbort és a citromlevet. Fedjük be egy vajazott zsírpapírral, és közepes hőmérsékletű sütőben posírozzuk készre a halat. A halat óvatosan tegyük a tálalóedényre, a párolólevet szűrjük le, és a vajat hozzáadva az egészet forraljuk át. A szűrőben lévő raguval szórjuk meg a halételt, és öntsük rá a beízesített mártást.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hússzeletek sajt ágyon » Erdei szeletek » Töltött párizsiszeletek » Pecsenye jóasszony módon
» Cukkinis csirkeszeletek » Dinnye szeletek » Tejfölös pontyszeletek » Marhaszeletek debrecenivel
» Balatoni borjúszeletek » Darálós nagypapi módon » Hólabda anyós módon » Admirálisszeletek
» Ínyenc pulykaszeletek » Töltött cukkiniszeletek » Gyümölcsös sertésszeletek » Floridai halszeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.