| Tengerihal szeletek Duglere módon receptHalas ételek Hozzávalók: 30 dkg tengeri hal filé vaj só, fehér őrölt bors 1 dkg vöröshagyma (apróra vágott, vajban fonnyasztott) 12 dkg paradicsom (héj és mag nélkül, kockákra vágott) zöldpetrezselyem (apróra vágott) 4 cl halalap-lé (fehér) 3 cl fehérbor citromlé 2 dkg vaj Elkészítés: Tegyük a halfilét egy vajazott jénai tálba, sózzuk meg, hintsünk rá fehér őrölt borsot, tegyük rá a hagymát, a paradicsomot, a petrezselymet, és öntsük rá a halalap-levet, a fehérbort és a citromlevet. Fedjük be egy vajazott zsírpapírral, és közepes hőmérsékletű sütőben posírozzuk készre a halat. A halat óvatosan tegyük a tálalóedényre, a párolólevet szűrjük le, és a vajat hozzáadva az egészet forraljuk át. A szűrőben lévő raguval szórjuk meg a halételt, és öntsük rá a beízesített mártást. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |