Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis borda szerecsendióval recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj,
60 dkg burgonya,
10 dkg vaj,
2 dl tejföl,
3 paradicsom,
20 dkg trappista sajt,
őrölt köménymag,
szerecsendió,
só,
bors

Elkészítés:
A krumplit sós vízben, héjában puhára főzzük. Ha megfőtt, meghámozzuk és nem túl vastag karikákra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, borssal meghintjük, és serpenyőben, felhevített vajon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk, az alját beterítjük a szeletekre vágott burgonyával. Tejföllel meglocsoljuk, és ráhelyezzük a hússzeleteket. A paradicsomot karikákra, a sajtot szeletekre vágjuk, és mindegyik hússzeletre 5-6 karika paradicsomot és 1-1 szelet sajtot teszünk. Megszórjuk őrölt köménymaggal és frissen reszelt szerecsendióval. A tálat alufóliával befedjük, és a húst 160º C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Majd a fóliát levéve, a tetején lévő sajtot 10 percig pirítjuk, amíg ropogósra nem sül. Azonnal tálaljuk. Ízlés szerint készíthetünk mellé zöldsalátát is.

Tanácsok:
Aki szereti az erőset, használhat csípős paprikás vagy karakteresebb ízű sajtot a trappista helyett. Ügyeljünk arra, hogy amikor a fóliát levettük a tálról, a sajt ne barnuljon meg, ne égjen rá az étel tetejére, mert nem gusztusos látvány.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-tejfölös tepsis hús » Tepsis reszelt burgonya » Tepsis zöldbab » Tepsis csirke
» Tepsis csülök » Tepsis zöldségek magokkal. » Tepsis kedvenc » Pasifogó tepsis hús
» Tepsis palacsinta almával » Tepsis-húsos burgonya » Tepsis csirkeragu » Tepsis mézes
» Tepsis kefires hal » Tepsis tarja » Fűszeres tepsis csirke » Tojással töltött borda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.