Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis csirke, burgonyával.. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 1/2 kg burgonya,
1 kg alsó v. felső csirkecomb, /ki mit szeret/
3 db paradicsom,
1 db paprika, /édes, erős, tetszés szerint/
1 fej vöröshagyma /esetleg 2/
5 gerezd foghagyma
só, őröltbors, őröltkömény, pirosarany,
kb 1 dl étolaj

Elkészítés:
A csirkecombokat, megtisztítjuk a szőrtől, /vagy eltávolítjuk a bőrt róla/ megmossuk, és megsózzuk, a burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, félbevágjuk és daraboljuk, de ne túl vékonyra. Ez után a paradicsomot, paprikát is valamint a hagymákat. Ha már mindent előkészítettünk, a tepsi aljára annyi olajat öntünk, hogy mindenhol érje.
Alulra tegyük a krumplit, közben sózzuk izlés szerint, majd a csirkecombokat helyezzük el sorba egymás mellé. Az elkészített, feldarabolt hagymákat, paradicsomot, paprikát rászórjuk, hogy mindenhol legyen belőle, közben ezt is megsózzuk, és fűszerezzük, majd a tetejére tegyünk pirosaranyat és fedjük le alufóliával.
Villanysütőben kb. 60 percig kell sütni 180-190 C fokon.

Tanácsok:
50 perc elteltével le kell venni a fóliát és anélkül kell tovább sütni, de az alján lévő olajoslével lelocsolgatni.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: sead88


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirke csoda » Mézes-citromos csirke » Bolgár lecsós csirkemell » Borban párolt csirke
» Jaffai csirke » Csirkemáj baconszalonnában » Almaszósz csirkehússal » Csirkés masnitészta
» Kaukázusi csirke 2 » Csirke citromosan » Mézes-currys csirke » Csirkemájjal töltött karaj
» Csirketekercs diétásan » Almás csirkemájas serpenyő » Ashanti csirke » Csirkehúsos burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.