Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis csülök recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kicsontozott bőrös csülök
1 kg burgonya
2 nagy fej vöröshagyma
3 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma

törött bors

Elkészítés:
A megtisztított csülköt jól sózd meg, kuktafazékba tedd a betétre, és önts alá három deci vizet. A kukta jelzésétől számított 30-40 percig főzd. Közben a burgonyát hámozd meg, és nyersen, karikára vágva egy tepsiben terítsd szét. Sózd meg, majd karikázd rá a vöröshagymát, és hintsd meg a törött borssal. Erre helyezd bőrével felfelé a feldarabolt csülökhúst. A csülöklevet keverd össze a zúzott fokhagymával, és öntsd rá a tetejére, ezután a tejföllel is locsold le, és alufóliával fedd be. A tepsit told be a forró sütőbe, és fél órán át süsd, végül a fedelét levéve, pirítsd pirosra.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-tormás csülök » Gyors tepsis bugonya » Tepsis libacomb tormásan » Tepsis palacsinta almával
» Tepsis halfasírt » Tepsis finomság » Alföldi káposztás csülök » Tepsis csusza
» Csülök Maja módra » Vendégváró csülök » Serpenyős hideg csülök » Tepsis négyévszak falatok
» Bajor csülök » Tepsis lángos 2 » Elzászi füstölt csülök » Montenegrói tepsis krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.