Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
kb. 80 dkg karfiol (tisztán mérve),
2 tojás,
2-2 dl tejföl és tej,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
5 dkg vaj vagy margarin,
2 evőkanál liszt,
1 csokor zöldhagyma szárával együtt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1-1 teáskanál piros fűszerpaprika és só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
késhegynyi őrölt borókabogyó.

Elkészítés:
a karfiolt gondosan megtisztítom és kis rózsáira szedem.
A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben sűrűre főzöm.
Ezután belekeverem a pirospaprikát és az összes fűszert, valamint a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot.
Hagyom langyosra hűlni, végül simára keverem a nyers tojásokkal.

a nyers karfiolrózsákat lapos tűzálló tálba vagy tepsibe terítem, és a sajtos-tojásos keveréket úgy öntöm rá, hogy az lehetőleg elfedje az összes karfiolt. Az edényt beborítom alufóliával, a karfiolt az előmelegített forró sütőben harminc percig párolom, végül a fedelét levéve, pirosra pirítom.
Kockákra vágva tálalom


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol hústakaró alatt » Karfiolos palacsinták » Tepsis tejszínes csirke » Karfiolos hús
» Karfiol krumplival » Túrós karfiol » Tepsis tészta » Karfiolos sertésszelet
» Tepsis tarja gazdagon » Karfiolos pulykagolyók » Karfiolos lapocka » Karfiolpüré (update1)
» Rakott karfiol tojással » Sült köles karfiollal » Rakott karfiol.. » Tepsis cukkini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.